San Francisco

Sååå, jag har flyttat till San Francisco! Jag anlände 5 augusti runt kl 21.00. Mina nya jobbarkompisar Leah och Erik mötte mig på flygplatsen med en stor korg med ostar, kex, nötter, vin mm. Supersnällt! Vi tog en taxi tillammans till min lägenhet och de hjälpte mig med mina väskor. Jag hyr ett rum i Lower Haight hos två amerikanska tjejer som jag tog kontakt med via en Facebookgrupp och jag har verkligen haft tur med både rumskamrater och område. Att hyra en liten etta själv i stan skulle kosta mer än 3000 dollar/mån, alltså drygt 24.000kr i månaden!

Breaker, som är produkten jag jobbar med här, är en podcast-app med mycket fokus på socialt engagemang. En av mina favoritfunktioner med appen är att man kan se vad sina vänner lyssnar på, gillar och kommenterar, vilket gör att jag alltid kan hitta nya intressanta podcasts att lyssna på. Jag har verkligen börjat älska produkten jag jobbar med! Våra utvecklare, Leah (iOS), Katie (iOS) och Erik (Ruby, API/backend) är otroligt talangfulla och har utvecklat appen som den ser ut idag på endast drygt 5 månader. De är väldigt snabba med ny utveckling och har redan kommit väldigt långt med att utveckla många bra funktioner.

Det som Erik och Leah (grundarna) vill ha hjälp med är User Experience design och ny branding av produkten. De hittade mig via Startuplifers som är en organisation startad vid KTH Innovation – en inkubator på KTH. Startuplifers startades i Finland och ni kan läsa mer om det här https://swe.startuplifers.org/frontpage-student/.

Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag är här och att jag har kommit såhär långt. Jag har fortfarande en lång väg till att tro på mig själv till fullo, men detta känns som ett steg i rätt riktning. Jag måste påminna mig själv varje dag hur stort det här är och att det faktiskt är något som händer här och nu, staden är verkligen helt fantastik och jag älskar den mer och mer varje dag! Det känns som att jag har levt i en bubbla ända sen jag flyttade hit. Det tar lite tid att anpassa sig till en ny kultur, ny stad, nya kollegor och nya arbetsuppgifter.

Så, hur ser mina dagar ut? Jo, dagen börjar runt kl10(!), jag får jobba var jag än känner för (om jag inte har några möten dvs). Ibland är jag på kontoret hela dagen, ibland kommer jag in efter lunch, ibland jobbar jag hemifrån. Jag bara älskar detta!

Vad gör jag då? Just nu fokuserar jag på att omdesigna appen “screen by screen”. Mitt fokus ligger på bra användarupplevelse och layout. Det är viktigt att användaren tycker att appen är lätt att förstå, har all funktionalitet användaren behöver, och att upplevelsen är fantastisk och unik. Hittills har jag fått bra respons på det jag har gjort, vilket känns kul! Min första design har redan börjat implementeras av Katie och kommer snart att finnas ute hos våra användare.

Jag kommer att jobba mycket tillsammans med en frilansdesigner, Josh, som just nu jobbar på att designa en ny logga, skapa ett eget typsnitt och ny färgpalett. Josh är väldigt duktig och har tidigare jobbat på stora företag såsom Facebook mm. Det känns otroligt kul att få jobba tillsammans med någon som är erfaren och som jag kan lära mig mycket av.

What else.. Jo, min första helg var jag på en festival som heter Outside Lands i Golden Gate Park med mina rumskamrater och deras vänner från college. Perfekt första helg i San Francisco om du frågar mig! Men jag kan berätta mer om det i ett annat inlägg.

1 reaktion till “San Francisco”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *